promo
Live Zara Jazz presents: Jazz is providence of the soul
Written by Zara Jazz   
Monday, 14 February 2011 07:25

Джазът е  провиждането на душата

Един по-различен и  нетрадиционен гост ще има 18-тото издание  на Лайв Зара Джаз. Проф. Владимир Радулов  – доктор на педагогическите науки, водещ специалист в обучението и  рехабилитацията на зрително затруднени деца и възрастни, преподавател по История на джаза в Музикалната академия. Самият той полусляп в света на предметите и цветовете, но с ясен поглед и дълбоко усещане в света на музиката. Джазът е негова юношеска любов – силна и запомняща се завинаги.

 

Очарован и изкушен от Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Бени Гудман, започва да свири на акордеон, а по-късно на пиано. Като студент Владимир Радулов с лекота се налага като водещ музикант в университетския джаз квинтет, а по-късно става и негов ръководител. Създава и първия студентски джаз клуб към СУ “Климент Охридски”, изнася беседи за джаза, кани водещи музиканти. Тази дейност е в основата на бъдещите му изяви като радиоводещ. Той е и един от основателите на “Рагтайм бенда”, формация, която е начало на джаз кариерата на не един и двама водещи български джазмени.

Джазът е райска алея за душата, джазът е провиждане. Така проф. Радулов описва страстта си и вече 25 години  я споделя  със слушателите всеки вторник  вечер, когато  застава пред микрофона  на предаването “Джаз студио” на програма “Хоризонт”. Рядката възможност за среща на живо с Владимир Радулов ще има старозагорската публика. В концерта ще му партнират Венци Благоев (тромпет) и младите зарААртисти.

Лайв Зара Джаз 18

Владимир Радулов - пиано

Венци Благоев –  тромпет

зарААртисти

16 февруари 2011, сряда

16.00 ч. – майсторски  клас
18.30 ч. – концерт

Регионална библиотека “Захарий Княжески”

 

Comments  

 
0 #1 profile8356 2018-11-01 09:43
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://lmsmetaldetecting.com/advancedguestbook/public/img-1539196055.jpg
Quote
 

Add comment

Security code
Refresh

Photo Gallery

image1

Ventzi's Videos

Play Video

More videos...

Beyond the Sea

Jazz in black

But not for me

I've never been in love before

My Banjo

I Got Rhythm