promo
Jazz for Brave Birds -2 (in Bulg)
Written by Fannie Philipova   
Monday, 08 November 2010 15:16

“Джаз за смели пт ици” – 2:

Джазът е зарАзен. Като варосването на огради :)

Джаз на живо за деца и с деца – тази идея, колкото и да изглежда
невероятна, се превърна в небе за ято горещи последователи в първото
издание на проекта “Джаз за смели птици” в средата на май.

 

Тогава, за път у нас,  популярните джазмени Венци Благоев (тромпет), Александър Куманов (банджо, китара), Васко Хаджигрудев (бас) и Иван Цонков (ударни) свириха и разкриваха тайните на джаза специално за деца. Замислено катоексперимент, събитието се превърна в чуден празник за малки и големи.
“Развълнувани и искрено заинтригувани, децата с лекота възприеха музиката,питаха за всичко, с жив интерес (някои за първи път) докосваха инструментите ни, посвириха и попяха заедно с нас.  Натъкнахме се и на самородни таланти, и на завършени професионалисти като едно 10-годишно момиченце, което нарекохме новата Били Холидей!” – спомнят си музикантите.
Родителите на свой ред също откриха нови неща за себе си и за децата си: “Тръгнал кос с дълъг нос...”, темата от “Пинко Розовата пантера” и още куп
детски песни, поднесени в джаз аранжимент, грабнаха музикалното въображение на децата. И на всички стана ясно, че джазът е заразен...
Джазът е зарАзен. Като варосването на огради :) – е посланието към деца и родители на второто издание на проекта “Джаз за смели птици”. В ролята на Том Сойер отново е Венци Благоев - тромпет и джазкапацитет, съвети ще дават и: Виктор Бенев - маримба и пиано, Васко Хаджигрудев - контрабас, Иван Цонков - барабани. А активни участници в правенето на музика отново ще бъдат самите деца.Затова не забравяйте музикалните си инструменти. Ако не свирите, разпейте се – гласът също е инструмент :) Поощрително, даже задължително е носенето на всякакви свирки, дрънкалки, перкусии, барабанчета. Така де – всички в джаза:)

Специални благодарности на “Чайната” – единственото място на закрито с джаз без цигарен дим.

13 номеври 2010 г., събота
11.00 часа
“Чайната”
ул. “Бенковски” 11
София

 

Comments  

 
0 #1 profile2895 2018-11-02 18:54
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

https://www.formacao-formadores.com/images/photos/6740/359/8572dcfe7b6866448adb92b7.jpg
Quote
 

Add comment

Security code
Refresh

Photo Gallery

image1

Ventzi's Videos

Play Video

More videos...

Beyond the Sea

Jazz in black

But not for me

I've never been in love before

My Banjo

I Got Rhythm