promo
LIVE ZARA JAZZ 14 PRESENTS: That’s the friends are for (in Bulg)
Written by Fannie Philipova   
Tuesday, 10 August 2010 12:30

Шибил Бенев  – китара,  
Веселин Веселинов-Еко – бас,  
Митко Димитров – барабани,  
Венци Благоев – тромпет

Неделя, 15 август 2010 г., 20.00 часа  
Регионална библиотека „Захарий Княжески” - Стара Загора

Майсторски клас от 18.00 часа

В трудното за българската  духовност лято четиринайстото издание  на Лайв Зара Джаз се случва благодарение на най-верните приятели на джаз идеята в града на липите. Шибил Бенев, Веселин Веселинов-Еко и Митко  Димитров не гостуват за първи път, но без съмнение си заслужава да се чуят отново. Най-малкото защото Шибил е сред най-добрите ни китаристи и с основание го сравняват със световнопризнати майстори на струните като Джо Пас и Джон Скофийлд, а Митко и Еко са емблематични имена в българския джаз. Шибил, Митко и Венци бяха част от формацията, с която петкратният носител на “Грами” за джаз Ранди Брекър свири в България миналата година. Еко спечели симпатиите на старозагорската публика и на концерта на “Зона Ц” в предишното издание на Лайв Зара Джаз.  

Но освен нас  във формацията има и още един участник. Той е срещу нас. Подкрепяща, очарована и вярна – публиката  на концертите ни заслужава най-добрата  музика и ние сме тук, за да я  изсвирим. Всичко друго остава на заден  план, обобщи Венци Благоев.  

Традиционният майсторски клас по джаз импровизации е от 18.00 часа. 

Концертът се организира от Сдружение “Зара Арт”, с помощта  на хотел “Форум” – Стара  Загора, и с медийното партньорство на списание “Музикус”, телевизия  “Стара Загора”, радио “Стара Загора” и “Дарик” радио.  
 
Специални благодарности на Регионална библиотека “Захарий Княжески” – постоянен домакин на Лайв Зара Джаз.

 

Add comment

Security code
Refresh

Photo Gallery

image1

Ventzi's Videos

Play Video

More videos...

Beyond the Sea

Jazz in black

But not for me

I've never been in love before

My Banjo

I Got Rhythm