promo
Hot Jazz, Dixieland and Swing in Zaimov Park (in Bulg)
Written by Fannie Philipova   
Sunday, 25 July 2010 02:00

Горещ джаз, диксиленд и суинг в парка "Заимов" 

27 юли, 19.30 часа 
парк “Заимов” (до театър “София”) 

Венци Благоев Диксиленд: 

Невилиян Гемижев  – кларинет,

Владимир Славчев  – цугтромбон,

Александър Куманов - банджо и вокал,

Веселин Веселинов-Еко  – контрабас,

Димитър Димитров – ударни,

Венци Благоев  – корнет. 

Със специалното  участие на Емануил Манолов-Бадема – саксофон.

Усмихната музика ще звучи в парка “Заимов” във  вторник, 27 юли от 19.30 часа. Като контрапункт  на заспалата сива мараня, комарите и тъгата,  Венци Благоев Диксиленд за втора поредна година изпълва градското пространство и го превръща в цветна сцена за щастливи мелодии, танци и добри срещи. Концертът е горещ реверанс към столичани и е част от цикъла “Остров на музиката” в рамките на инициативата за летен културен отдих на общината.

В програмата са включени популярни и обичани  диксиленд пиеси, много настроение и заразителен оптимизъм. Публиката  да е основна част от оркестъра  – надяват се джазмените – с  инструменти като бебешки биберони, пълни със стотинки и бонбонки, свирки, пищялки, дайрета и войнишки барабанчета, хармоники, водни пистолети.. Може да пляскате, да потропвате с крака, бастуни, кастанети...Носете още хартиени самолетчета, хвърчила, мечти и криле... Всъщност, криле не ви трябват. Музиката ще ви ги даде. Гаранция за това са имената на участниците в бенда – едни от най-добрите изпълнители на горещ джаз на българската сцена. Поотделно и заедно те имат множество изяви в диксиленд и джаз формации в страната и зад граница и с право са определяни като пазители и продължители на суинг и диксиленд традициите в България. А че традициите са живи, се потвърждава и от участието на доайена на столичния джаз Емануил Манолов-Бадема, който наскоро навърши 75 години.  

Джаз в парка  “Заимов” ще звучи отново и на 11 август. 

Концертът се организира от Столична община, Дом на културата  “Средец” и Постоянната комисия  за децата, младежта и спорта при  СОС. При лошо време ще се проведе  на следващия ден. 
 

Add comment

Security code
Refresh

Photo Gallery

image1

Ventzi's Videos

Play Video

More videos...

Beyond the Sea

Jazz in black

But not for me

I've never been in love before

My Banjo

I Got Rhythm