promo
Live Zara Jazz 11
Written by Admin   
Sunday, 25 April 2010 19:01
Артистичен, оригинален и въздействащ джаз   
в единайстото издание на LIVE ZARA JAZZ

Живко Петров и  Петър Салчев са гостите на Венци  Благоев в единайстото издание  на LIVE ZARA JAZZ. След автентичния нюйоркски  джаз, който Венци и Ари Роланд Квартет поднесоха в началото на април, сега старозагорската публика ще чуе един чисто български проект, а известността на джазмените  е гаранция, че на сцената ще се роди нещо уникално. 

Името на Живко  Петров се нарежда сред най-значимите  ни джаз пианисти. Стилът му е многопластов, богат на нюанси и наситен с емоции. Той е създател на изключително популярното JP3 – Живко Петров Трио, което е синоним на качествен авторски български джаз. Класически пианист по образование, Петров от дълго време се занимава с джаз. Издал е множество джаз албуми със собствени композиции, участва в записи за Камелия Тодорова, Йълдъз Ибрахимова, Белослава, Мария Илиева, КариЗма. Участник в най-престижните джаз фестивали в Европа. Носител на множество награди, Живко Петров е обявен за най-добър джаз изпълнител за 2005 г. Свири из цяла Европавключително и в известната "Ройъл Албърт Хол" (Лондон), партнирал е на Сара Брайтмън, Зукеро, Омар Фарук, Натали Коул,  

Кадифеният глас на Петър Салчев е добре познат на българската аудитория.

Той притежава забележителна дълбочина на изразa и печели публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Салчев извлича всяка нота дълбоко от корените на душата си, поднася я със стил и маниер, характерни за най-изкусните артисти. Джазовата му кариера започва с летящ старт – работи с “Бели, Зелени, Червени”, а по-късно е солист на бигбенда на БНР. През 1995 г. печели наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив. Партнира с големите имена в българския джаз, изнася концерти из цяла Европа и САЩ. 

С динамичния си темперамент и спиращата дъха елегантност завладява публиката  тромпетът на Венци Благоев. Със  своите виртуозни и емоционално  интимни интерпретации на класически и съвременни пиеси от златната ера  на джаза до наши дни изкуството на Благоев докосва духа и съзнанието на всеки слушател, прониква в дълбините му и го покорява – понякога стихийно и яростно, друг път нежно и неусетно.

В своята над 20-годиш  на кариера Венци Благоев работи с колоси като Ранди Брекър, Милчо  Левиев, Аирто Морейра, Ари Роланд, Антони Дончев, Дидие Локууд, Саша Пери и много други.  

Артистичен, оригинален и въздействащ джаз ще чуем на LIVE ZARA JAZZ 11. Поднесен от трима музиканти, които имат оригинален и непреднамерен  подход към импровизацията, този джаз провокира и чрез общия емоционален светоглед на музикантите.

 

Add comment

Security code
Refresh

Photo Gallery

image1

Ventzi's Videos

Play Video

More videos...

Beyond the Sea

Jazz in black

But not for me

I've never been in love before

My Banjo

I Got Rhythm